Noviteiten

Stijlhuis: Passie van A tot Z... (artikel Navenant)

Een mooi huis bouwen doe je niet zomaar. Het vergt kennis, geduld, veel tijd en bovendien doorzettingsvermogen. Een prachtige villa bouwen lijkt dan ook al helemaal uit den boze. Er zijn talloze redenen om genoegen te nemen met een ‘kant-en-klaar-huis’. Maar dat hoeft helemaal niet, zo luidt de stelling van Stijlhuis. Deze villaspecialist uit Meijel neemt met liefde al uw ontwerp- en bouwzorgen uit handen. “Het enige wat een klant hoeft te doen, is zijn wensen aan ons kenbaar te maken”, licht bouwbegeleider Rob Janssen kort maar krachtig toe. “De rest is onze taak.”Stijlhuis loodst uw droom graag naar de werkelijkheid. “Klanten komen vaak naar ons toe in de veronderstelling dat we alleen het interieur voor hen kunnen ontwerpen. Als we vervolgens zeggen dat we ook de complete bouw van hun droomhuis op ons kunnen nemen, kijken ze ons verbaasd aan. Dat verwachten ze namelijk niet van één en hetzelfde bedrijf. We bieden een totaalpakket waarbij we ons graag van a tot z met een project bezighouden om de klanten zoveel mogelijk zorgen uit handen te nemen en er voor te zorgen dat hun droomwoning helemaal wordt zoals deze dient te zijn. Zelfs het aanvragen van de bouwvergunningen is een service die we graag aanbieden.” Een tot nu toe uniek concept, dat blijkbaar nog redelijk onbekend is in Nederland.


In dit concept heeft Stijlhuis alle kennis, ervaring en specialisten verenigd onder één dak. “Dat is wel zo handig; klanten hoeven hun navigatiesysteem alleen maar in te stellen op het adres van onze "keuken". Hier kunnen ze het concept van Stijlhuis zelf zien, voelen en beleven. Tevens vinden op deze locatie alle besprekingen plaats; zo hoeft men niet kriskras door het land te reizen. Klanten leggen aan de "keukentafel" hun wensen aan ons voor en in een later stadium stallen we op diezelfde tafel het ontwerp en alle proefmonsters van beoogde materialen en apparaten uit. Zie het als een à la carte-menu, waarbij een klant zelf zijn ingrediënten kiest. Dankzij onze smaakvolle voorselectie kan hij erop vertrouwen dat het allemaal past binnen de gewenste stijl en het budget. Samen zorgen we ervoor dat alles perfect op elkaar is afgestemd, waardoor een klant ook nooit voor financiële verrassingen komt te staan. Een vooraf besproken prijs blijft bij ons staan - tenzij de klant natuurlijk nog extra wensen toevoegt gedurende de bouwfase.” Een bijkomend voordeel is dat het Stijlhuisteam dankzij deze werkwijze de verwachtingen van de klant goed kan managen. Er is immers niets zo pijnlijk dan een huis bouwen dat uiteindelijk niet aan de verwachtingen blijkt te voldoen. “Door onze werkwijze kan er nooit een desillusie ontstaan, aangezien we heel nauw overleggen met de klant, hij van tevoren precies weet wat hij koopt en hoe dat er later in het eindresultaat uit komt te zien.” De klant kan zich op zijn beurt altijd beroepen op dezelfde contactpersoon bij Stijlhuis. 


Stijlhuis maakt zich uw woondroom helemaal eigen en is daardoor een partij die wezenlijk verschilt met onder andere een reguliere aannemer. “Een aannemer houdt zich normaliter alleen met de grove bouw van een pand bezig. Het zal hem vervolgens weinig uitmaken of bijvoorbeeld de deurknopjes wel aan uw wensen en stijl voldoen. Als het gebouw staat, houdt hij het voor gezien. Vervolgens kunt u zelf op pad om de bijpassende meubels, apparatuur en accessoires uit te zoeken. Dat is tijdrovend. Wij laten u niet naar allerlei meubel- of andere zaken afreizen, wij halen alles voor onze klanten naar Stijlhuis toe.” Nadat de bouw van het pand is afgerond, gaat het proces van Stijlhuis dus gewoon verder tot alle details zichtbaar zijn en u de villa uw thuis kunt noemen. Want als u het wenst, zoekt het Stijlhuisteam zelfs nog de vazen en schilderijen voor u uit. Niets gaat hen te ver als het aankomt op het realiseren van úw woonwens. Ook aan de omgeving wordt gedacht. Het ontwerpen en aanleggen van de tuin behoort ook tot het Stijlhuispakket. “We hebben een eigen hovenier, die geweldige tuinen rondom uw huis kan aanleggen. Een voordeel door dat bij ons te laten doen, is dat we het binnen en buitenleven goed met elkaar verbinden en plantechnisch al deze processen parallel aan elkaar kunnen laten lopen. Doordat alles bij Stijlhuis ligt, kunnen we alles zo afstemmen en inplannen dat u dus zo snel mogelijk  optimaal kunt genieten van uw woning. De onderlinge lijnen zijn bij ons kort, wat zorgt voor effectieve en snelle productiviteit en bovenal ook voor het elimineren van faalkosten.” 


Bent u benieuwd hoe de huizen van Stijlhuis eruit zien? Dan is dat best lastig om uit te leggen. “De Stijlhuishand is eigenlijk niet te herkennen. Elk project is zo uniek in zijn soort, dat we moeilijk over één stijl kunnen praten. Iedere klant heeft namelijk zijn eigen woonwensen en ideeën. Het eindresultaat is uiteindelijk hun thuis en niet het onze”, legt Rob uit. Eén ding wordt wel duidelijk: stijl hoeft niet duur te zijn. “Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Samen met mijn team bedenken en bouwen we alles binnen een vooraf afgesproken budget, zonder af te doen aan beleving en kwaliteit. Dat zijn twee belangrijke speerpunten voor Stijlhuis.” Stijlhuis schept een hoop duidelijkheid in de ‘chaos’ van zelf een villa bouwen. “Wij ontzorgen de klanten van bouwstress en zelfs nadat alles opgeleverd is, blijven we graag bij een project betrokken.” Gedreven door perfectie maakt Stijlhuis dromen waar.


Wellicht realiseert Stijlhuis binnenkort ook uw droom?


Uiteraard kijkt Stijlhuis verder dan alleen villa’s. Restaurants, winkels en andere bedrijven kunnen ook een beroep doen op de passie, vakkennis en specialisten van Stijlhuis. Heeft u alleen een badkamer of keuken die u wilt laten renoveren? Ook dat is geen probleem voor Rob Janssen en zijn team. “Al onze kennis en ervaring kunt u uiteraard ook in kleinere porties inzetten op uw bouwproject. We maken elke droom graag waar.”