Noviteiten

Stijlhuis en PUUR Kozijn

Ogen zijn de spiegels van de ziel. Zo weerspiegelen ramen en deuren de ziel van een woning. Of het nu gaat om aluminium, kunststof of hout: het is een kwestie van zien en gezien worden. PUUR Kozijn uit Deurne is de tweede partner van Stijlhuis die in Navenant in het zonnetje wordt gezet. Het voorjaarszonnetje welteverstaan, want de lente dient zich langzaam maar zeker aan. Uiteraard werkt ook PUUR Kozijn volgens de Stijlhuisfilosofie met ‘Passie voor Perfectie’, zowel als partner van Stijlhuis als zelfstandig opererend bedrijf.

We nemen plaats in de showroom te Deurne waar Ron Janssen en Rob van Poorten hun passie zullen toelichten. Met beiden jarenlange ervaring in de gevelbranche zijn ze eigenaar van PUUR Kozijn. Ook voor PUUR Kozijn geldt dat ze niet uitsluitend één bepaalde markt bedienen of van dienst kunnen zijn. Het bedrijf richt zich zowel op projecten als op het particuliere vlak, waarbij het accent ligt op het hogere segment. U kunt er terecht voor alles wat met gevels te maken heeft. Denk hierbij aan ramen, deuren, serres en zonwering, maar ook specials zoals grotere glasconstructies met bijvoorbeeld transparante hoeken of de superslanke Vitrocsa schuifpui met een tussenstijl van maar 19 mm in aanzicht. Daarnaast is het bedrijf een uitstekende partij wanneer u zoekt naar kwaliteit in combinatie met duurzaamheid. Naast advies over materiaalgebruik, geven ze u graag richtlijnen voor onderhoudsvriendelijke en energiebesparende constructies.

Waarin onderscheidt de dienstverlening van PUUR Kozijn zich? Ron: “We handelen altijd vanuit de vraag wat we extra kunnen betekenen voor de klant. Ons doel is om deze zoveel mogelijk te ontzorgen. In samenwerking met de architect, ontwerper en aannemer destilleren we de specifieke wensen van de klant, die we vervolgens vertalen in een gedetailleerde tekening”. “Complexe constructies en het bedenken van op maat gesneden oplossingen zijn voor ons uitdagingen, die we met plezier aangaan. We gaan tot het uiterste als het woongenot en het gebruiksgemak in het geding is. Waar andere bedrijven afhaken, haken wij juist in”, vult Rob aan. Na twaalf jaar samenwerking is PUUR Kozijn sinds februari 2011 bovendien select dealer van Profel geworden, een groot familiebedrijf in het Belgische Overpelt. Ruim 1.200 medewerkers dragen hier zorg voor de verwerking van ruwe grondstof tot hoogwaardige eindproducten als ramen en deuren. Per dag worden hier 1.400 complete elementen gemaakt. Voor het select dealerschap worden overigens maar enkele bedrijven in Nederland geselecteerd. Zij staan borg voor de nieuwste producten, volledige technische ondersteuning en een compleet ingerichte showroom om u ook daadwerkelijk in staat te stellen een weloverwogen keuze te maken. PUUR Kozijn mag met recht stellen zich in een select gezelschap van vakspecialisten te bevinden. Vanuit die positie was de samenwerking met het Stijlhuis een logische, bijna natuurlijke stap. “De bedrijfsfilosofie van PUUR Kozijn en Stijlhuis sluiten naadloos op elkaar aan”, aldus een enthousiaste Ron. “Exclusiviteit en maatwerk zijn onze belangrijkste speerpunten. Ieder project is uniek en verloopt via een ander traject. Daarom krijgt iedere klant een persoonlijk draaiboek. We streven altijd naar de beste kwalitatieve oplossing, het eindproduct moet een perfecte samensmelting zijn van zowel de wensen van de opdrachtgever als die van de architect.” De tevreden klant. Is daar een graadmeter voor? Rob: “Mond-tot-mondreclame is nog altijd de beste reclame. Wij hebben daar heel veel voorbeelden van. Klanten die van anderen hebben gehoord dat ze bij PUUR Kozijn moeten zijn. Of ze hebben ergens kozijnen gezien, die ze perse zelf ook willen. Ons product als verbindende factor, kan het mooier? Het motiveert ons alleen maar nog meer om verder boven die hooggespannen verwachtingen uit te stijgen”.

Nauwe samenwerking

Eén van de belangrijkste doelen van Stijlhuis is het vermijden van situaties waarbij een opdrachtgever tussen wal en schip belandt. Bij een project dat door Stijlhuis wordt uitgevoerd, vindt er dan ook geregeld overleg plaats tussen de partners. “Dit heeft natuurlijk als voordeel dat alle betrokken partijen op de hoogte zijn van elkaars plannen en werkzaamheden”, geven Rob en Ron aan. “Wanneer er afzonderlijk wordt gewerkt, kan er nog wel eens onduidelijkheid bestaan over wie wat in zijn takenpakket heeft opgenomen met betrekking tot de uitvoering. Worden er bijvoorbeeld elektrische sloten op deuren gebruikt en van welke ventilatie wordt een woning voorzien? Door de nauwe samenwerking binnen Stijlhuis wordt overlap tijdens de realisatie van het project voorkomen. We weten van elkaar waar we mee bezig zijn én wat de volgende fase in het project is. Proactieve afstemming draagt iedereen hoog in het vaandel. En dat merkt de klant door het uitblijven van vertragingen, ergernis en onverwachte kostenposten. Zo is en blijft bouwen leuk!” Aan deze enthousiaste ondernemers zal het niet liggen…